Savulohta, metsäsienikastiketta ja tilli-perunamuusia
Mikä olisikaan kesäisempää kuin savulohi ja metsäsienikastike höystettynä tilli-perunamuussilla! Maukas sienikastike valmistuu vaivattomasti Abban katkarapu-tillikastikkeesta ja metsäsienikuutioista. Kastikkeessa voit käyttää myös viljeltyjä sieniä, esimerkiksi herkkusieniä. Kokeile tätä helppoa mutta erittäin herkullista reseptiä!
Valmistusaika 30 minutes mins
Ruokalaji -
Annosmäärä 4
Ainesosat
Ainekset
- 600 g savulohta
Tilli-perunamuusi
- 1 ruukuu tuoretta tilliä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 800 g jauhoista perunaa kuorittuna
- 2 dl täysmaitoa (laktoositon)
- 100 g voita (laktoositon)
- 2 tl suolaa
Sienikastike
- 100 g metsäsienikuutioita
- 1 pieni keltasipuli
- 1 rkl voita (laktoositon)
- 1 pss Abba Laktoositon sitruunakastike kalalle 250 g
- rouhittua mustapippuria
Ohjeet
- Aja tilli tehosekoittimessa tasaiseksi öljyn kanssa. Keitä pilkotut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Siivilöi perunat, lisää joukkoon lämmitetty maito sekä voi ja soseuta. Lisää lopuksi tilliöljy sekä suola. Mikäli seos jää vielä paksuksi, voit ohentaa sitä lämpimällä maidolla.
- Kuullota sienikuutiot ja hienonnettu sipuli voissa. Lisää joukkoon katkarapu-tillikastike ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla.Tarjoile savulohi kylmänä tai lämmitettynä metsäsienikastikkeen ja tillimuusin kanssa.
Maistuiko?Kokeile muitakin Abban herkullisia reseptejä!