Uunibataatit ja tonnikala-ranskankermaa
Uunibataatit on helppo ja maukas arkiruoka, joka varmasti maistuu koko perheelle. Uunibataattien kanssa tarjottava tonnikalatäyte valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta kuumien bataattien päällä.
Valmistusaika 1 hour hr
Ruokalaji -
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 2 prk Abban tonnikalaa
- 300 g ranskankermaa
- ½ ruukkua ruohosipulia
- 3 oksaa lehtipersiljaa hienonnettuna
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- ½ rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
LISÄKSI
- 4 bataattia
- 1 tl suolaa
VIIMEISTELYYN
- hienonnettua ruohosipulia
- parmesaania
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pese bataatit, pistele niihin haarukalla reikiä ja kääri folioon. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Bataatti on kypsä, kun voit työntää veitsen helposti sen läpi.
- Valmista täyte sillä aikaa kun bataatit kypsyvät. Vatkaa ranskankermaa kuohkeammaksi. Painele haarukalla tonnikalaa hieman hienommaksi. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarkista maku.
- Halkaise bataatit keskeltä pituussuunnassa ja mausta sisus varovasti suolalla. Annostele päälle tonnikala-ranskankermaa ja viimeistele ruohosipulilla ja parmesaanilla.
Maistuiko?Kokeile muitakin Abban herkullisia reseptejä!